nieuws opinie

Hoe kan ik bijdragen?

Met het PSD2-me-niet-register leveren we een belangrijke bijdrage aan betere privacybescherming van alle consumenten. Wat kan je doen om bij te dragen aan het succes van het PSD2-me-niet-register? We geven wat voorbeelden van hoe je kunt bijdragen aan het succes en aan jouw privacy.

1. Ga na: hoe raakt PSD2 jou? Het eerste dat je kunt doen is beter weten hoe waardevol je betalingsgegevens voor jou zijn. Een aardige oefening is om een download te maken van je betaalgegevens en jezelf de vraag stellen: welke gegevens houd ik liever geheim? Welke indruk kan iemand van me krijgen met deze gegevens? Probeer hiermee beter te begrijpen hoe bedrijven naar jouw gegevens kijken.

2. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Stuur de nieuwsbrief door naar geïnteresseerde personen en verspreid informatie over ons werk. Je kunt je ook inschrijven voor het PSD2 Privacy Panel waarmee je je stem kunt laten horen. Als je je inschrijft hoor je het als eerste als we een ‘call to action’ hebben. Bijvoorbeeld zodra we een pilot gaan draaien met betaalgegevens of zoeken naar bepaalde input.

3. Meld je aan als professional en draag je kennis of tijd bij. Kennis over PSD2, kennis van wetgevingstrajecten, inzichten in de wereld van financiële dienstverleners: dergelijke professionele kennis kan het PSD2-me-niet register beter maken dan wij dat zouden kunnen. Ben je goed met databases, architectuur en data-analyse dan zou je kunnen helpen met de technische component. Bijdragen als jurist? Je bent van harte welkom.

4. Interesseer je bedrijf voor het project. Als je werkt bij een organisatie dat bijzondere persoonsgegevens verwerkt zou het PSD2-me-niet register iets voor jouw organisatie kunnen zijn. Je kunt contact met ons opnemen om te informeren hoe je dit kunt aanpakken.

5. Steun ons met een bijdrage. Tot slot heb je altijd de mogelijkheid om te doneren aan Privacy First. Eventueel geef je expliciet aan dat je wilt doneren aan het PSD2-me-niet register of activiteiten rondom PSD2.

Wil je weten waar Privacy First zich nog meer voor inzet? Kijk dan eens op onze algemene pagina www.PrivacyFirst.nl.